استاد حوزه و دانشگاه:
خلاء روانی در کشور ما بیداد میکند/ امروز به زبان جوانان حرف زدن لازم است
استاد حوزه و دانشگاه گفت: خلاء روانی در کشور ما بیداد میکند، آدمربایی و جنایت در مورد دختر ٧ساله نیز مربوط به همین مسئله است، چرا در مشهد که شهری مقدس و متعلق به پسر پیامبر خدا است، دختران ما بدحجاب و بیحجاب به خیابان میآیند، این ناشی از ضعف ما است.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، دکتر علی قائمی صبح امروز(11 مرداد 1396) در همایش نماز ولایت و مسجد در فرهنگ رضوی اظهار داشت: در علم کلام هر پدیدهای که در جهان وجود دارد، حرف و کلمهای از کلمات خدا است، ابعاد وجودی انسان بینهایت است و ما فقط بعد عاطفه، ذهن، روان، غرایز و فطرت را میشناسیم، تقسیمبندی ابعاد وجودی آدمی از روزگاران کهن وجود داشته، تا حدی که آن را به ٢ بخش بعد مادی و بعد معنوی تقسیم کردهاند، هر بعد انسان ویژگی خاصی دارد که بعد مادی یا خاکی آن دارای صقل و چسبندگی، لذتجویی و توجه به پست و مقام است، بعد معنوی نیز دارای ویژگی اوج، صعود و بالا روندگی است.
وی بیان کرد: این ابعاد معنوی و مادی انسان منسوب به خدا است؛ نه اینکه از خدا تجزیه شده باشد، خدا مرکب نیست که بتوان چیزی از او جدا و تجزیه کرد، اعتدال در سایه تناسبی از امتزاج بدن است، امتزاج ملکی و ملکوتی بدن، در چنین حالتی اعتدال به وجود میآید.
استاد حوزه و دانشگاه متذکر شد: اگر در بعد زیستی و ملکی انسان کم گذاشته شود، نتیجه آن خلاء مادی است و اگر در بعد روانی کمبودی وجود داشته باشد، خلاء روانی حاصل میشود، ما از لحاظ مادی از خاک پدید آمدیم، و خاصیت لذتجویی و توجه به زرق و برق از ویژگیهای این بعد مادی و خاکی است، اسلام این لذتها را منع نکرده اما برای آنها مرز تعیین کرده، کمبود در بعد خاکی سبب حسادت و حرص و بخل و نا آرامی میشود، افراد برای جبران کمبودهای خود دست به تجاوز میزنند.
قائمی یادآور شد: در خلاء روانی فرد آرام و قرار ندارد و سعی میکند این خلا را پرکند و اگر حق در اختیارش قرار گیرد که با حق این خلا را پر میکند و گرنه با مسائل خرافی و افکار انحرافی سعی در رفع این خلاء دارد، که فطرت فراموش میشود.
وی اضافه کرد: کشورهای جهان سوم و از جمله ایران، دچار دو خلاء عمده هستند، یکی خلاء مادی و دیگری خلاء روانی، خلاء مادی مساوی با فقر و نداری و کمبود است که علت آن بیعرضگی زمامداران سابق و وابستگی آنها به بیگانگان و به ویژه مشکل جهل در جامعه است.
استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: پیامبر خدا فردی را که لایق دریافت پستی نیست، و در عین حال آن پست و مقام را میپذیرد، لعنت میکند، زیرا فرد نمیتواند کارش را به خوبی انجام دهد و یک عده بر اثر آن دچار نابودی و نارسایی میشوند.
قائمی اشاره کرد: جهل یکی دیگر از علل خلا در جامعه است و برهمه افراد جامعه نیز قالب است، ما جاهلیم، مسامحه کاریم، وظیفه خود را نمیشناسیم.
وی تأکید کرد: خلاء روانی در کشور ما بیداد میکند، آدمربایی و جنایت در مورد دختر هفت ساله نیز مربوط به همین مسئله است، چرا در مشهد که شهری مقدس و متعلق به پسر پیامبر خدا است، دختران ما بدحجاب و بیحجاب به خیابان میآیند، این ناشی از ضعف ما است، چقدر اسلام برای زنده ماندنش سرمایهگذاری کرده و هزینه داده، پیامبر توهین شنید، فرق امیرالمومنین شکاف خورد، سیدالشهدا و یارانش به شهادت رسیدند.
وی اولین قدم برای اصلاح جامعه، را بیدار شدن از خواب غفلت دانست و ادامه داد: امروز به زبان جوانان حرف زدن لازم است، تزکیه نفس و زودن ناپاکیها و آرایش دادن خود به جمال اسلام، دیگر راه حل مشکلات است.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: امروز جوان ما بیدینی را از خود ما یاد میگیرد، برای حل معضلات فردی لازم است که صبر و حوصله داشته باشیم، خوشرو و خوش برخورد باشیم، زبان خوش مهم است